Българският футболен национал Йоан Стоянов няма да бъде мобилизиран в израелската армия. Той е роден в Пловдив, но живее в Израел от двегодишен и има двойно гражданство. Причината – той е диабетик, съобщава bTV.

В момента Йоан се намира в Тел Авив и е далеч от военните действия. Той уточни, че е в безопасност. „Аз съм диабетик от 2017 година. Затова и няма да бъда мобилизиран. Все още не знам кога ще се прибера в България. Към момента всичко е наред с мен“, обясни Стоянов. В последните часове той е направил два опита да напусне Тел Авив и да се завърне в България, но полетите са били анулирани.

Йоан разбира, че е диабетик, когато е на 16. По време на мач се чувства изтощен и е сменен. Впоследствие неговият дядо, който е с диабет тип 2, измерва кръвната му захар. Така заболяването му е установено. А Стоянов пропуска задължителната военна служба в Израел.

banner

В събота израелското правителство обяви, че се намира в състояние на война и мобилизира всички мъже в страната до 40-годишна възраст.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space