Смята се, че родното място на бананите са райони с тропичен и субтропичен климат на Азия, Индия и Китай. Дълго време именно там те се смятаха за свещени продукти. Днес те са просто страхотна опция за закуска.

Бананите съдържат много лесноусвоими и разнообразни хранителни вещества, минерални соли и витамини. Също така бананите съдържат ефедрин, който стимулира централната нервна система и има тонизиращ ефект.

За такъв тонизиращ ефект е достатъчно да се хапват само по един или два банана на ден.

banner

Освен това бананите се използват за лечение на стомашни заболявания. Те се предписват при диария, улцерозен колит, ентерит, дивертикулит, чернодробни проблеми, нефрит, уролитиаза, стоматит.

Известно е, че бананите имат успокояващ и антиконвулсивен ефект при епилепсия и истерия. Те се използват и като лек за импотентност. А хората с хипертония и атеросклероза се препоръчват да ги ядат в дните на гладуване, ако им е трудно да издържат на глад.

Експертите обаче не съветват да ядете банани на празен стомах. Те се усвояват бавно, така че трябва да се консумират на малки порции и да се дъвчат добре.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space