Умерено силна геомагнитна буря се очаква в началото на октомври, съобщават от Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН.

Следващите няколко дни Земята ще попадне в обсега на познатия ни вече активен регион AR3098. Реакцията на магнитното поле ще зависи от плътността и скоростта на слънчевия вятър, който ще достигне до нашата планета. Очаква се бурята да е най-интензивна в периода 1-4 октомври.

Останалата част от месеца се очертава засега спокойна, но Слънцето има достатъчно енергия, за да промени това много бързо.

banner

Около 20-21 октомври отново могат да възникнат слънчеви смущения, както и около 29-и, когато има голяма вероятност смущенията да прераснат в буря в последния ден на месеца.

Как ни влияят магнитните бури

Не е нужно да се притеснявате, ако тялото ви не реагира по никакъв начин на космическото време. Ако има някакво влияние, то ще е само под формата на леко влошаване на настроението.

По правило хора, на които им влияят магнитните бури, имат главоболие, вдигат кръвното налягане, умората се проявява без особена причина, възниква болка в мускулите и ставите и сънят е нарушен.

Също така, често всичко е придружено от лошо настроение и депресивно състояние. Хората се дразнят на близките си без повод, в резултат на което възникват кавги.

За да коригирате ситуацията, струва си да се разхождате повече на чист въздух, да спите достатъчно, да се откажете от вредна храна, алкохол и цигари и да пиете повече билкови чайове.

Магнитните бури могат да продължат няколко часа или няколко дни. В тази връзка препоръчваме винаги да имате при себе си аптечка, особено ако имате хронични заболявания (често се появяват рецидиви по време на бури)

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!