Ани Ангелова, член на Управителния съвет на ОББ

Иван Филев, композитор и диригент. Бил е диригент и главен диригент в Русенската филхармония, диригент на Камерната опера в Благоевград (1983-1987). Главен диригент (от 1983) и главен художествен ръководител на Варненската опера (1987-1990). От 1990 г. е диригент на Оперния театър в Кайро, Египет. Автор е на произведения за симфоничен и струнен оркестър, на камерни творби, хорови песни, джазови композиции, театрална музика и др. През април 2023 бе отличен с награда „Феникс“ за особени заслуги към развитието на Държавната опера – Варна

Меглена Кунева, юрист и политик, посланик на Европейския съюз в Съвета на Европа. Тя бе първият български еврокомисар, вицепремиер (2014 – 2017) и министър на образованието (2016 – 2017), основател на „Движение България на гражданите“.

Нихал Йозерган, журналистка с дългогодишна успешна кариера.Била е асистент и преподавател към Катедрата по Тюркология и алтаистика към Софийския университет

banner

Поли Паскова, фолклорна певица и бивша баскетболистка. През април 2022 г. отбеляза 20 години на сцената с юбилеен концерт в зала 1 на НДК., а през тази година издаде албума „Красиви сто неща“, 19-ти поред в музикалната ѝ кариера.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space