„Хелс Китчън”, а не „Ергенът”, е истинското предаване за влюбени в родния ефир тази пролет. До този извод може да стигне човек, ако прегледа голата статистика. Романтичното риалити на Би Ти Ви приключи с две разбити момински сърца, но пък готварското шоу на Нова телевизия може да се похвали с цели 3 годежа – на тримата финалисти Станислав, Димитър и Чоткин, който в Кухнята на ада спечели не само годеница, но и победата, и голямата награда от 100 хиляди лева. Сега той стяга сватба с колежката си Камелия, с която се запозна в риалитито само преди няколко месеца, пише ХотАрена.

„Беше любов от пръв поглед!”, категорични са и Чоткин, и Камелия, когато ги питат за тяхната връзка. Двамата прекарват само няколко седмици заедно в кулинарното предаване на Нова тв, но от самото начало са сигурни, че оттук нататък ще бъдат един до друг цял живот. Тя отпадна от състезанието на шеф Виктор Ангелов на доста ранен етап, но времето там й е достатъчно, за да срещне мъжа на живота си – победителят Лъчезар Чоткин. В Кухнята на ада те са били неразделни. „Камелия седна до мен един ден и от начина, по който разговаряхме, разбрах, че това е жената на живота ми!”, категоричен е израсналият в дупнишкото село Червен бряг кулинар. „След като Камелия отпадна, постоянно мислех за нея и исках да я видя отново. Тя беше моята мотивация да продължавам да се боря за победа!”, казва още Чоткин.

В шоуто той обеща, че ако спечели, още същия ден ще поиска ръката на своята любима. Шеф Ангелов се погрижи това да стане по-рано. Топ кулинарът предложи на тримата финалисти тази година да паднат на коляно пред своите половинки, след като готвиха рамо до рамо с тях дни преди големия финал. И тримата мъже се възползваха от този шанс и по този начин шоуто се похвали с цели три годежа.

„Всички ми казваха, че съм луда. Чудеха се как може да съм влюбена и да искам да се омъжа за човек, когото познавам само от няколко седмици!”, разказва щастливата годеница. За момента тя е доволна от решението си и се чувства добре, готвейки се да облече сватбена рокля.

banner

Къде ще живеят младите? За Камелия се знае, че е от Русе, а Чоткин от години не живее в България. Той е дошъл от Лондон специално за шоуто, като смятал да се върне там след финала. Сега обаче плановете му май ще се променят.

Документите на Лъчезар за „Хелс Китчън” подава негова близка без негово знание. Към онзи момент той работи като трети главен готвач в луксозен ресторант в 5-звезден лондонски хотел. Когато от шоуто му се обаждат, за да му съобщят, че е одобрен за участие, той се изненадва, защото не е кандидатствал. После обаче решава да си опита късмета. „На колегите в ресторанта казах, че напускам, защото ще участвам в „Хелс Китчън”. Те се изненадаха, защото много се бях борил, за да ме назначат на позицията, която заемах. За да я задържа, трябваше да съм работил на нея поне 6 месеца, а аз бях работил само три. Ако реша да се върна в този ресторант, ще трябва да започна от по-ниско стъпало. Но след като спечелих „Хелс Китчън”, не знам дали ще се върна”, разсъждава победителят.

Двамата с Камелия тепърва ще мислят къде ще живеят занапред – дали в България, Англия или друга държава. 31-годишният бъдещ младоженец е прекарал цели 18 години зад граница. В началото в шоуто дори се притеснявал, че българският му език не е достатъчно добър, за да се справя в кухнята на шеф Ангелов. 14 от тези години в чужбина за него са минали в Милано. Препитавал се като готвач. Напуснал италианския град, когато се разделил с тогавашната си приятелка, с която делели общо жилище. Върнал се в родното си село, но приятел, който живеел в Лондон, му се обадил, че има място за него в квартирата му в английската столица. „Тръгнах за Лондон, без да говоря английски. Още като пристигнах, ми взела парите за наема и останах със 70 паунда и без работа”, връща лентата готвачът. Смятал да мие коли на автомивка, за да се препитава, но същата негова близка, която го е записала за участие в „Кухнята на ада”, тогава го свързала с агенция, в която му предложили работа като мияч на чинии в ресторант.

Бъдещата кулинарна звезда мил чинии около месец – докато шефът му, който бил италианец, разбрал, че говори родния му език. От дума на дума двамата се сближили и човекът съдействал на българина да го преместят в екипа на готвачите. Ресторантът бил китайски, в кухнята му почти никой не говорел английски, точно както нашето момче, което обаче покрай другите готвачи понаучил китайски. Постепенно Чоткин научил и английски, успял да намери по-добра работа, да расте в кариерата, докато стигне до пост трети главен готвач, а след това – и до актуалната си ситуация на победител в „Хелс Китчън”, щастливо влюбен и забогатял със 100 хиляди лева бъдещ младоженец.

Кога и къде ще е сватбата, все още не е решено. Очаква се шеф Ангелов, който сватоса младите, да бъде и техен кум.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space