Лятото носи със себе си не само слънчеви дни и възможност за пътуване, но и опасности за шофьорите. Някои вещи, оставени в колата ви, могат да причинят сериозни проблеми. Например експлозии.

Нека да разгледаме какво никога не трябва да оставяте в колата си, особено през горещия сезон. Това са неща, познати на всички шофьори и пътници.

Преносима батерия

Модерният шофьор често носи със себе си преносима батерия, за да бъде винаги във връзка. Но ако бъде оставена в кола на слънце, това устройство може да се превърне в опасна бомба. Високите температури причиняват прегряване на батерията, което може да причини експлозия.

banner

Запалка

Една обикновена запалка може да се превърне в източник на голяма опасност през лятото. Поради високата температура газът вътре се разширява и запалката може да експлодира. Това може да се случи дори в затворена кола, оставена на пряка слънчева светлина.

Парфюм

Много хора държат парфюм в колите си, за да могат винаги да се освежат. Все пак трябва да се помни, че флакон с парфюм може да експлодира, когато е изложен на високи температури. Това не само ще повреди интериора на автомобила, но може също да предизвика пожар.

Бутилка с вода

Изглежда, че обикновената бутилка вода не може да навреди. Оставен на централната конзола обаче може да изиграе жестока шега. Директната слънчева светлина, преминаваща през чиста вода, се пречупва и може да доведе до запалване на корпуса.

Пакетирани закуски (чипс)

Чипсът и другите пакетирани закуски, оставени в колата, не само ще се развалят бързо, когато са изложени на топлина, но могат да станат и потенциално опасни.

Топлината може да доведе до спукване на пакета с чипс. При горещи условия въздухът вътре в торбата се разширява, което създава повишено налягане върху опаковката. Ако температурата е твърде висока, торбата може да се спука. Това не само ще замърси вътрешността на автомобила, но и може да изплаши водача или пътниците по време на шофиране.

Също така не оставяйте различни аерозоли и различни електронни устройства на топлина. Например таблети, смартфони и др. /auto.blitz.bg

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space