Денят се отличава със стремеж към премереност и ред. Хората сега са по-философски настроени, стават по-изпълнителни към препоръки. Пробуждат се такива качества като щедрост, великодушие, решителност. Появява се желанието да се учат и поучават другите, да се предават опит и знания, всеки иска да дава съвети и да помага. Засилва се чувството за справедливост, честност, желание да защитим близки и приятели, по-слабите и беззащитните. Нараства потребността от движение, занимания с фитнес или спорт, физически труд, желание за пътуване.

Социалния и обществения живот се активизират. Сега лесно се усвоява всякаква информация. Ограниченията се понасят трудно. Ентусиазмът, но и недоволството от определени неща, са движещите сили за промяна.

Уязвими са тазовата и бедрената кост, седалищният нерв, като и вените, черен дроб, жлъчен мехур, кръвоносната система. Не натоварвайте черния дроб с алкохол и мазна храна. Не трябва да се ядат ябълки, може да предизвикат разстройство на стомаха. Каквото и добро да направите за тези части на тялото, днес е двойно по-ефективно. Това, което натоварва бедрата и гръбначен стълб, има по-вреден ефект, отколкото в други дни.

16 лунен ден е ден на баланс, чистота, хармония и справедливост. В този ден се постига равновесие и хармония между физическото и астралното тяло. Лесно е да я унищожите чрез проява на гняв, агресия и насилие. Добре е във всичко да се търси златната среда. Старайте се да не изпадате в крайности. Ако чувствате, че сте на път да се ядосате на някого, по-добре е да спрете да общувате и да отидете в уединение.

banner

Благоприятно е да се медитира върху символите на лунния ден – пеперуда, гълъб. Прочетете нещо за тях. Това ще ви помогне да разберете дълбочината на този ден.

Това е много благоприятен ден, който е препоръчително да бъде прекаран възможно най-пасивно. Разбира се, ако имате любими неща, които можете да правите без затруднения и да ви дават само удоволствие, можете да ги правите. Денят способства тихата и спокойна атмосфера. Вселената препоръчва нищо важно да не се предприема. Колкото и да се стараете, особени резултати няма да постигнете. Общият енергиен спад обхваща всички страни на човешкия живот. Получава се нещо като „мъртъв период”.

Днес имат право на почивка само тези, които действително заслужават, които предните дни са работили. А тези, които са бездействали, могат да почувстват спад във физическата и моралната сила. При тях ще липсва всякакво желание, ще имат променливо настроение, целият свят ще им е крив и ще са постоянно раздразнителни. Но причината за всичко това са самите те.

Препоръчва се да бъдете кротки и мирни, да не започвате да изяснявате отношения с никого, да не се държите предизвикателно. Запазете спокойствие. В този ден не трябва да се крещи и да е безцеремонно поведението. Не бива да се нарушава хармонията на деня, каквото и да се случва. В 16-ия лунен ден няма място за кавги и конфликти – днес се смята за неприемливо да се нарушава спокойствието на други хора.

Време за контакти с природата, разходки, пътуване. Ако се замърсят дрехите, дори едно петънце да има, това е признак за духовна нечистота. Ден за обновяване на кръвта. Болестите на този лунен ден имат психическа природа. Денят е добър за всичко, свързано с пречистване, независимо дали става въпрос за общо почистване на дома или духовно прочистване.

Не е подходящо за покупки, подстрижка и за сексуални отношения и даже съпрузите трябва да го помнят това. Това е ден за отдих във всякакъв смисъл.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space