Системата за електронно връчване на фишове и наказателни постановления за нарушения на Закона за движение по пътищата работи все по-ефективно. Според Николай Минев, експерт, участвал в разработването на системите за електронно управление, платформата се състои от няколко самостоятелни компонента.

“На първо място е порталът за достъп до електронни и административни услуги. В него са публикувани над 1200 административни услуги, които може да се заявят от цял свят. Освен това има и система за сигурно електронно връчване. Получено чрез нея съобщение има неоспорима правна стойност и не може да бъде обжалвано в съда. Към момента има връчени над 7 млн. документа. Нова е и интеграцията между МВР и МЕУ, така че да може електронно да бъде връчен фиш. Запознаването със съдържанието се счита за момента на връчване”, заяви той пред Nova.

Чрез регистрация в портала за достъп до електронни и административни услуги eGov може да се получи достъп до системата за връчване на фишове, каза още Минев.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: plovdivnews1@gmail.com

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!