202 600 къса (10 130 кутии) недекларирани цигари задържаха митническите инспектори на ТД Митница Русе при съвместна проверка с ГД „Гранична полиция“

На 20.03.2024 година на ГКПП Оряхово е представена за проверка товарна композиция, управлявана от български гражданин, пътуваща за Великобритания. По преценка на служителите от „Гранична полиция“ камионът е насочен за рентгенова проверка в Митническо бюро Видин. Извършено е сканиране с мобилна рентгенова система, при което са набелязани подозрителни зони в товара – палета с ароматизатори. Митническите служители са извършили щателна митническа проверка на шест от палетата, в хода ѝ са установени акцизните стоки – цигари, облепени с български акцизни бандероли, скрити сред легалната стока.

Водачът е заявил, че цигарите са негови и ги превозва за свои приятели, но не е представил съпроводителни документи по Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).

Цигарите са иззети, а на водача е съставен акт по ЗАДС.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space