Облачността ще бъде променлива, често намаляваща до слънчево време. Вятърът ще бъде умерен, в Дунавската равнина и планинските райони – до силен, от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между минус 5° и 5°, в Пловдив – около минус 1°, а максималните – между 8° и 13°, в Пловдив – около 13°.

По Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа умерен, по северното крайбрежие временно до силен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са 9°-10°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността ще е променлива, преди обяд над масивите от Западна България по-често значителна и на изолирани места ще прехвърчи слаб сняг. След обяд облачността ще се разкъсва и ще намалява. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 2°.

banner

През следващите дни ще бъде ветровито, с променлива облачност, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина – временно силен от запад-северозапад, в понеделник ще се усили още. Ще се затопля и минималните температури в цялата страна ще са положителни, а максималните – около и над 15°.

В средата на седмицата вятърът ще отслабне, в много райони временно ще стихва и на места в равнинната част от страната ще се образуват мъгли или ниска слоеста облачност.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!