Destiny

Яна Маринова сред най-богатите в гилдията, aктрисата натрупала милион от филми

Яна Маринова, може би изненадващо за мнозина, е една от най-богатите в арт гилдията, пише HotArena.

Актрисата, която се занимава и с продуцентство, отчита впечатляващи доходи през последните години. Само за 2019 и 2018, когато започва да продуцира филми, Яна е обявила 1 198 лева приходи. Данните за изминалата 2020 все още не са обявени, но се очаква и тя да не е слаба за Маринова от финансова гледна точка. Само преди дни Яна се похвали, че последният й филм "Диви и щастливи" е най-гледаната българска лента с общо 107 785 зрители и 1 174 307 лева боксофис приходи от премиерата му в края на ноември 2019. 

Вероятно продукцията щеше да достигне и по-завидни резултати, ако киносалоните не бяха затворени заради пандемията от коронавирус. Така че Яна не може да се оплаче от немотия и всъщност е сред малкото родни актьори, които така и не предявиха финансови претенции към държавата. Любопитен е фактът, че тя изкарва повече от мъжа си Тихомир Винчев, поне според Търговския регистър. Тишо е собственик на спортен комплекс и от официалните му приходи се вижда, че те са в пъти по-ниски от тези на Яна. Вероятно през изминалата година Тихомир е изпитал наистина сериозни затруднения, тъй като спортните зали бяха затворени и сериозно ударени от противоепидемичните мерки. 

Въпреки, че продуцентската дейност е трудна задача, особено в България, Яна не смята да се отказва от това си начинание. Още по време на първия локдаун тя започна да работи върху нова лемнта, в която ще вплете истории от личния си живот. Филмът е в духа на феминизма, завладял света и особено Холивуд в последните години, пише Галерия.

Banner 468 x 60 px