Фейсбук е причина за голяма част от изневерите.

Това разкри пред „България Днес“ психологът и психотерапевт Ана Тодорова. По думите й всеки може да бъде подведен от социалните мрежи, дори и светските двойки, които се разделят и оставят десетки фенове разочаровани.

„Когато една връзка е здравословна и емоционалните ни нужди са задоволени, колкото и отстрани да има стимулации и хора, това нас не ни интересува, защото нямаме потребност. Но във всяка връзка има моменти, когато хората се отчуждават, и тогава социалните мрежи правят толкова лесно да избягаме от тези тежки и нужни разговори с партньора. Вместо с това много хора започва да споделят вместо с партньора с друг човек“, разказва Тодорова.

banner

Според психолога няма нужда да се споделя всичко с партньора, по-скоро въпросът е дали има нещо, което бихме искали да скрием. Всеки има право на лично пространство.

„Зависимостта към социалните мрежи изключително много прилича на хазартната зависимост. Причината за това е, че алгоритмите, които ни показват снимки, информация за определени профили, са направени така от изкуствен интелект, че ние да прекараме максимално много време в социалните мрежи. Това влошава и пречи на нашите връзки и отношения, особено с партньора до нас“, споделя Ана. По нейни думи средно по 135 минути на ден отделят масово хората, за да се ровят в социалните медии. 56% от всички споделят, че се притесняват да не изпуснат нещо важно онлайн.

„Хората трябва да си зададат няколко въпроса, за да установят дали имат зависимост към социалните мрежи. Например – използвате ли ги, за да забравите или избягате от лични проблеми? Често ли опитите ви да намалите използването на социални мрежи са без успех?“, казва Тодорова.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space