Млад варненец бе арестуван за груба хулиганска проява в Пловдив. Около 22.30 ч. вчера шофьор позвънил на тел. 112 и съобщил, че на ул. „Васил Левски“ водач на лек автомобил „Мерцедес“ спрял успоредно на неговата кола и размахал насреща му пистолет и отново потеглил.

По думи на потърпевшия ситуацията се разиграла малко след като между двете коли имало засечка в движение. В Трето РУ последвала незабавна организация за установяване на въпросния „Мерцедес“, а описанието му било подадено до всички полицейски патрули в града.

Много скоро колата е забелязана и спряна на територията на Второ РУ, а проверката показала, че зад волана е 18-годишен жител на Варна. От него е иззет ползвания сигнален газов пистолет.

banner

Младежът е с няколко криминалистични регистрации и присъди, сред които за хулиганство и кражби. С полицейска заповед е задържан за срок до 24 часа в Трето РУ. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 325, ал. 3 от НК.

Междувременно, в първите минути на вчерашния ден на сигнал за проявена агресия на пътя реагирали и служители от Второ РУ. Според предварителната информация, при спор за предимство на кръстовище между бул. „Пещерско шосе“ и ул.“Царевец“, 23-годишен шофьор нанесъл побой над водач на 18 години. Криминално проявеният и осъждан нападател е отведен за едно денонощие в районното управление. Срещу него се води проверка за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space