Окръжна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт спрямо А.М., на 53 г.

Той е предаден на съд за това, че на 26.08.2022 г. в с. Христо Даново, обл. Пловдив, държал боеприпаси за огнестрелно оръжие – 45 броя бойни патрони, без да има за това надлежно разрешение – престъпление по чл. 339 ал. 1 от Наказателния кодекс. А.М. е предаден на съд и за това, че на 26.08.2022 г. в дома си в с. Христо Даново, обл. Пловдив, противозаконно е държал оръдие – детектор за метални обекти – металотърсач, за което е знаел, че е предназначено за търсене на археологически обекти – престъпление по чл. 277а, ал. 7 от Наказателния кодекс.
А.М. живеел в с. Христо Даново, обл. Пловдив. На 26 август 2022 г. полицейски служители извършили претърсване и изземване в дома му. В коридора на приземния етаж на къщата открили патроните, както и металотърсач. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

 

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space