Две поредни домови кражби са разкрити след активно разследване на служители от Второ РУ в Пловдив. 40-годишният извършител е осъждан и известен на криминалистите с почерка си на действие да задига от преддверията на незаключени жилища различни вещи и предмети.

Според събраните доказателства, в средата на месец март т.г. по този начин мъжът отнел портмоне с лични документи, пари и ваучери за храна от апартамент на ул. „Братия“.

Дни по-късно обаче планът му се оказал неуспешен на адрес на ул. „Пенчо Славейков“. Изненадан от възрастната обитателка, пловдивчанинът обаче не се отказал от намеренията си,  проявил комбинативност и се представил за служител в телекомуникационна компания. Под предлог че идва да направи профилактика, той успял необезпокоявано да огледа стаите, намерил на едно от местата оставени 100 лева, взел ги и си тръгнал.

banner

 Задържаният е направил самопризнания пред полицаите. За резултатите от работата на разследващите по образуваните досъдебни производства е уведомена районната прокуратура.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space