Това е едно типично поръчково убийство, извършено от професионалисти, което е заплатено доста добре. Можем да кажем в стил Агата Кристи „убийство за милиони“. Това каза криминалистът Иван Савов.

Той коментира убийството на Красимир Каменов – Къро в Република Южна Африка миналата седмица.

Според Савов Къро е „виден представител на ъндърграунда от 90-те години“ и един от малкото оцелели.

banner

„Човек с такава дълга биография няма как да не засегне нечии интереси – или негов бивш партньор, или някой, който се чувства застрашен от това да му бъде отнет бизнеса“, каза криминалистът.

Той не изключи възможността убийството да е свързано с бизнес, който няма нищо общо с България, като например бизнесът с диаманти в Африка.

„Струва ми се невъзможно физическите изпълнители на убийството да бъдат установени. За поръчителите не е толкова невъзможно, но там трябва да се работи доста сериозно и трябва да има сътрудничество“, обясни Савов.

Той каза още, че трябва да се изчистят всички конспирации по случая и това, което се разбере от разследването, да се оповести и да стане ясно дали Каменов е продължавал да „дърпа конците в България“.

„Не мисля, че ще видим отговор в конкретния случай, защото времената на вендетите между различните групировки предполагаха силни страни. Не смятам, че Къро е поддържал някаква силна мрежа, която да отмъсти за него“, подчерта Савов пред България он Ер.

„Това, че децата на Къро са останали живи, не е случайно“, убеден е криминалистът.

„Килърите обикновено проучват предварително навиците на целта си. При тях има правило на децата да не се посяга. В случая те са изчакали децата да отидат на училище“, мотивира се Иван Савов.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space