Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт в съда спрямо М.Г., на 19 г., и С.Г., на 50 г.

М.Г. е предаден на съд за това, че на 12.08.2021 г. в землището на гр. Калофер, обл. Пловдив, в района на „Екопътека Калофер“, по пътя между гр. Калофер и Калоферски мъжки манастир, като непълнолетен, на 17 г., но разбиращ свойството и значението на извършеното и можещ да ръководи постъпките си, при управление на лек автомобил /джип/, марка „Гранд Чероки“, собственост на баща му С.Г., като неправоспособен водач, нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смъртта на 17-годишната М.К. Престъплението е квалифицирано по чл.343, ал.3, пр.7 буква Б пр..1 вр. ал.1 буква В, вр. чл.342, ал.1, вр. чл. 63, ал.1, т.2 от Наказателния кодекс.
С.Г. е предаден на съд за това, че на същата дата и място, като водач на собствения си лек автомобил /джип/, марка „Гранд Чероки“, е нарушил правилата за движение като е предоставил моторното превозно средство на лице, което не е правоспособен водач – на непълнолетния си син М.Г.. на 17 г., и по непредпазливост е причинил смъртта на М.К., на 17 г. Престъплението е квалифицирано по чл.343, ал.3, пр..7 буква .Б, пр. 1, вр. ал.1 буква “В“, вр.чл.342, ал.1 от Наказателния кодекс.
На 12 август 2021 г. С.Г. и М.Г., баща и син, посетили местността „Екопътека Калофер“. С тях били и 17-годишната М.К., приятелка на М.Г., както и други техни близки. До там стигнали с лек автомобил /джип/, марка „Гранд Чероки“, шофиран от бащата.
След като се разходили в района на „Екопътека Калофер“, седнали за кратка почивка в близко заведение. Там родителите на М.К. я потърсили няколко пъти, но не успели да се свържат с нея, защото телефонът й имал слаб обхват. Установено е, че бащата дал ключа от автомобила си на М.Г., като му казал да кара бавно и да отиде на място, където приятелката му ще може да се обади на родителите си. Непълнолетният тогава М.Г. се качил в колата и потеглил в посока към гр. Калофер. До него седнала приятелката му М.К., която не поставила предпазен колан. М.Г. управлявал автомобила със скорост 58 км/ч по пътя. При навлизане на десен завой по посока на движението си не намалил скоростта. Автомобилът излязъл от пътното платно, завъртял се и се преобърнал, при което е загинала М.К.
Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space