„Жертвите на войната в Украйна миналата седмица са пет пъти по-малко от убитите във войната по нашите пътища“, това заяви председателят на Народното събрание (НС) Вежди Рашидов в приветствие към участниците в конференция за войната по пътищата.

На форума присъства и главният прокурор Иван Гешев, конституционният съдия Атанас Семов, експерти и близки на жертви на катастрофи, но не и министри.

„В България усещането за власт отсъства, усещането за държава отсъства, усещането за сигурност отсъства“, продължи Вежди Рашидов. Според него го няма и усещането за активност.

banner

Председателят на парламента засегна и темата за Шенген, след като по-рано през деня дойде пореден сигнал, че България няма да бъде присъединена към зоната за свободно движение. „Не се съмнявайте, че в Европа четат за всичко, което става в България“, посочи Рашидов. И добави в заключение: „Крайно време е да създадем работеща държава!“.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space