Първа жертва на наводненията в карловското село Богдан – по информация на БНТ възрастна жена е починала след придошла втора приливна вълна.

Няма достъп до селото, тъй като и двата му моста са недостъпни – единият е напълно отнесен, а другият е под вода.
В момента в Богдан са екипи на Българската национална телевизия и Българското национално радио, които също не могат да бъдат евакуирани. Продължава да вали много силен дъжд.

По нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова два екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община заминават към Богдан, за да окажат помощ. Екипите са оборудвани и разполагат с две лодки и техника. Това съобщи директорът на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ Красимир Димитров.

banner

Междувременно заради усложнената метеорологична обстановка, затворен за движение е проходът Троян-Кърнаре. Като възможност за леките автомобили е преминаването през прохода Шипка, а за товарните – през Хаинбоаз.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space