От днес в рамките на два дни ще се проведе специализирана операция за контрол на товарните автомобили. В нея се включат смесени екипи на МВР, ИААА и АПИ. Началото й бе обявено от началника на отдел „Пътна полиция“, ГДНП комисар Калоян Драганов, изпълнителния директор на ИААА Бойко Рановски и представител от АПИ.

По план действията ще се осъществяват на територията на областите Пловдив, Хасково, Варна, Бургас, София, София-град, Перник, Плевен и Разград. Акцентът при проверките е насочен към превозните средства, извършващи превоз на товари – спазване на изискванията за маси и размери, техническа изправност на превозните средства, спазване на изискванията за време за управление и за почивка от водачите на тежки МПС. Проверките ще се извършват по метода „широкообхватен контрол“, уточни комисар Калоян Драганов. Той представи обобщени данни на ГДНП, от които е видно, че от началото на годината от екипите на МВР са констатирани над 19 000 нарушения, извършени от водачите на товарни автомобили. В този смисъл комисар Драганов допълни, че аналогични проверки с участието на трите институции ще зачестят.

Съвместният контрол има изключителен превантивен ефект, операции като тази ще продължат, а мярката е залегнала в плановете на трите институциите, обясни Бойко Рановски. Той изрази надежда, че контролът ще допринесе за подобряване на пътнотранспортната обстановка и намаляване на травматизма.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space