Митнически служители на Граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“ откриха недекларирана валута с левова равностойност 145 611 лева при проверка на товарен автомобил, излизащ от страната. Това съобщиха от регионалния пресцентър на митницата в Свиленград и от прокуратурата.

Случаят е от 27 август около 06:00 часа, когато на пункта пристига влекач с прикачено полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Нидерландия през България за Турция. Превозното средство с водач турския гражданин К. Й, е селектирано за щателна митническа проверка. При нея се установява, че в арматурното табло са укрити пакети, съдържащи еврови банкноти с различен номинал. Общото количество на откритата недекларирана валута е 74 450 евро.

По случая е образувано бързо производство. Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа от прокурор, уточниха от държавното обвинение.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space