Жестоко убийство е разтърсило Велинград в късните неделни часове. Общинската съветничка Екатерина Каферинова е била удушена. На място в дома има полицаи, лекари и тече разследване.

За престъплението на тел. 112 е съобщил самият убиец Минчо Столарски, брат на хотелиера и бивш председател на Асоциацията на превозвачите Миролюб Столарски.

Извършителят сам се обадил на спешния телефон и признал за деянието.

banner

Местни споделят за разправии на общинската съветничка с Минчо Столарски.

Към момента данните сочат, че убийството е извършено в дома на Каферинова.

По непотвърдена информация тя е подавала сигнали в полицията, че е заплашвана от Минчо Столарски.

Над 25 години Екатерина Каферинова бе общински съветник във Велинград, в последния мандат и зам.-председател на Съвета. Тя бе от БЗНС. А още в зората на демокрацията и един от лидерите и лицата на СДС и земеделците във курортната община, като в последно време имала близки контакти с „Продължаваме промяната“.

В миналото тя няколко пъти бе жертва на агресия.

През 2017 г. Екатерина е пребита на излизане от сесията на местния общински съвет. Докато отива към колата си, е пресрещната от двама мъже с качулки, които я нападат и й нанасят множество удари в главата, след което изчезват от мястото. Окървавена общинската съветничка тогава е откарана в местната болница.

Преди около 15 години пък бе подпалена от неизвестни извършители новата й кола. Авторите на палежа тогава не бяха разкрити.

За Екатерина Каферинова се твърдеше, че заедно с кмета на града и председателя на Общинския съвет Любомир Перчинков умело години наред се опитват да прикриват незаконни действия на бившия управител на МБАЛ Велинград д-р Жеко Чешмеджиев. С протекциите на кмета и Каферинова в лечебното заведение били назначени 30-40 души на високи заплати, без да има необходимост от това, които източват общинската болница, а същите имали единствената задача това да не излезе наяве.

По-рано името й бе замесено и в друг скандал. През изминалата година се появиха информации, че тя и колегата й общинският съветник Александър Даскалов се готвели да променят статута на свои семейни имоти, за да предприемат строителство върху тях.

Над 700 жители от курортния град се бяха подписали под сигнал на инициативен комитет, изпратен до Министерство на регионалното развитие, кмета на Велинград и общинския съвет.

Александър Даскалов и Екатерина Каферинова бяха съветниците, за които бе изключително важно, с мнозинство местният парламент да одобри окончателно предложението, внесено от кмета Костадин Коев за изменение на Общия устройствен план на града, село Драгиново и землищата им.

В него бяха включени и заявления на собственици за промяна на предназначение на територията в урбанизирана територия.24 часа

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space