Пловдивският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 38-годишен мъж, който е с турско и френско гражданство. Той беше заловен при контрабанда на близо 105 килограма хероин. Това стана на заседание за обжалването на мярката за процесуална принуда, наложена му първо от Хасковския окръжен съд, съобщиха от Съдебната палата в Пловдив.

Хюсеин Алтунташ бе задържан на Граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“. При митническата проверка на пункта на 15 август в лекия му автомобил под седалките и в резервната гума бяха открити 209 пакета с наркотик на стойност 9,5 милиона лева.

Съдът счете, че има реална опасност предполагаемият извършител на наркотрафика да извърши престъпление, или да се укрие при една по-лека мярка за неотклонение, тъй като е чужд гражданин и няма адрес в България. Направил е самопризнания, но с оглед демонстрираната конспиративност и начинът, по който са укрити в автомобила наркотиците, опасността да извърши престъпление също е реална, се допълва в съобщението.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space