Между 10 и 15 процента са намалели нарушенията на водачи, които управляват автомобил след употреба на алкохол или под въздействието на наркотици. Статистиката показва още, че около 3 процента от тежките катастрофи са причинени от употреба на алкохол и наркотици. Мярката със задържането, а по-късно, след решение на съда, и конфискация на автомобила в полза на държавата, работи и има възпитателна стойност.

Наказанията за шофьори, употребили алкохол или наркотични вещества, които о влязоха в сила с промените в НК през август месец дават резултат, казва експертът по пътна безопасност и бивш говорител на Пътната полиция Любка Маринова. Между 10 и 15 процента са намалели тези нарушения. Когато такова се установи припомня още тя, автомобилът се задържа и едва след решение на съда се конфискува и продава. Автомобилът се съхранява и охранява на паркинги на полицията.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space