Хлапаци на 9 и 11 години откраднаха кола и катастрофираха

Две момчета на 9 и 11 години от село Галатин, община Криводол, област Враца, са откраднали автомобил от град Криводол и са катастрофирали с него в село Липен, община Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Сигнала за откраднатия „Фолксфаген голф“ бил подаден към 9:30 часа от 74-годишния му собственик от Криводол, а произшествието е станало малко след това. Причина за катастрофата е превишена скорост от страна на 11-годишното момче, което седнало зад волана без да има шофьорска книжка и опит в карането на кола. Малолетният шофьор загубил управлението на автомобила, изпуснал ляв завой и колата се блъснала в ограда на жилищен имот. Той и другото дете, пътувало в този момент на първата седалка, били откарани веднага в болница в Монтана, където били прегледани и освободени за домашно лечение без опасност за живота.

По случая е образувано досъдебно производство по член 346 от НК. Лекият автомобил е върнат на собственика му.

От полицейската дирекция в Монтана съобщиха за БТА, че в последните години има отделни случаи на извършени престъпления от деца между 9 и 12 години. През миналата и тази година деца и младежи под 18 години бяха установени да крадат пътни знаци от шосета в региона, да карат автомобили без книжка, да крадат телефони, а имаше и случай, в които ученици намериха портмонета с пари и документи и други ценни вещи и ги предадоха в полицията, след което нещата бяха върнати на собствениците им.

Banner 468 x 60 px