В Пловдив съдят мъж, убил зверски баща си

Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо С.Т., на 41 г. Той е предаден на съд за това, че на 17.03.2022 г. в с. Неделево, общ. Съединение, обл. Пловдив, умишлено е умъртвил А.Т., на 64 г., чиято смърт е настъпила на 18.03.2022 г., като убийството е извършено по отношение на баща, по особено мъчителен начин и с особена жестокост – престъпление по чл. 116 ал.1 т.3. пр. 1 и т.6 пр.2 и пр. 3 вр. чл. 115 от Наказателния кодекс.

А.Т. и С.Т., баща и син, живеели в къща в с. Неделево, обл. Пловдив. Между двамата възниквали спорове след употреба на алкохол. Скандалите понякога прераствали във физическа саморазправа, но без да се стига до наранявания.
На 16 март 2022 г. двамата отново седнали в къщата да се почерпят с алкохол и по-късно вечерта бащата легнал да спи. Синът останал на масата. Бащата се събудил в ранните часове на 17 март 2022 г. и казал, че ще излезе навън. С.Т. го предупредил да не ходи никъде. Баща му отвърнал, че ще прави, каквото поиска. С.Т. се ядосал и го блъснал, при което А.Т. загубил равновесие, хванал се за якето на сина си и скъсал единия джоб. Поради тази причина С.Т. започнал да му нанася удари по цялото тяло, което се случило в дома и на двора на къщата. От свидетел на случващото се бил подаден сигнал на тел. 112. На място пристигнали медицински и полицейски екипи. Въпреки оказаната лекарска помощ, на 18 март 2022 г. А.Т. починал от нараняванията си.
Спрямо обвиняемия С.Т. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд–Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Banner 468 x 60 px