44-годишният мъж, собственик на балона, при скок от който загина 28-годишен мъж, а друг 37-годишен беше тежко ранен, е с повдигнати обвинения. Задържаният в сряда Веселин Христов ще отговаря пред съда за деяния по непредпазливост – настъпила смърт на един човек и телесна повреда – на друг. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в София, предава Nova.

Христов е управлявал балона без документи, без издаден лиценз за правоспособност и в нарушение на Закона за гражданското въздухоплаване. Разпитани са около 10 свидетели, сред тях и панапланеристът, който се приземи успешно. Предстои събиране на още документация по случая.

Собственикът на балона към момента е задържан за 72 часа, но ще бъде внесено искане за постоянен арест.

До момента мъжът е осъждан пет пъти – за кражба, ПТП и унищожаване и провеждане на имущество, както и за продажба на наркотични вещества. Последното наказание от съда му е наложено през 2018 г., каза окръжният прокурор на София Наталия Николова.

По думи на Николова собственикът на балона не е имал разрешение да използва балона и не е притежавал удостоверение за инструктор.

Парашутите са отговаряли на изискванията и са били собственост на двамата скочили от балона мъже. Все още не е установено от каква височина е направен скокът, при който загиналият и ранен мъж са били заедно. Загиналият парашутист е паднал без навреме да отвори парашута си.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space