Destiny

Възможно е да има още погребани хора край Клисура, които е трябвало да бъдат кремирани, по 1000 лв. вземал Георги

бнт бнт

За случая с откритите тела край землището на Клисура има привлечено лице като обвиняем за измама, заявиха на съвместен брифинг от Софийска градска прокуратура и СДВР. Сигналът е подаден от гражданин, като незабавно са предприети действия.

При огледа са установени в плитък гроб тленни останки на три лица, а под тях тленни останки на още четири лица. За тях няма данни за насилствена смърт. Установена е самоличността на едно от тези лица, каза Десислава Петрова от прокуратурата.

Той е живеел в Банкя, починал е през януари тази година. Разпитани са роднините му, които са заплатили на обвиняемия 1000 лв., за да бъдат кремирани неговите останки. Месец по-късно са получили урна, съдържаща прах. Т.е. те не са имали информация, че техният баща не е бил кремиран.

Задържаното лице не се признава за виновен - твърди, че е станала грешка, допълни Петрова.

Случаят е прецедент и е взет под специален надзор на Апелативна прокуратура.

Задържаният се е занимавал с погребални услуги има предходна съдимост в миналото.

От Прокуратурата заявиха, че вече има обаждания от хора, които са използвали неговите услуги и съществуват притеснения дали няма още хора, които вместо да са кремирани, са погребани.

Комисар Стойно Цветков, началник на отдел "Разследване" към СДВР заяви, че има информация, че хората са повече. С категорична бройка той не се ангажира, тъй като това тепърва ще се установява.

Районът на местопроизшествието се охранява и е отцепен. Прави се организация, за да продължи работата по случая. Предполага се, че задържаният е работил сам, но е наемал хора, които да копаят.

Вчера бяха открити седем тела на възрастни хора, заровени край село Клисура. От МВР потвърдиха, че става дума за нерегламентирани погребения. По случая има задържан - 51-годишен мъж. По първоначални данни той извършвал погребенията вместо кремацията.

Пред разследващите мъжът признал, че заровил около 60 трупа. Откриха 7 тела край София, задържан е служител на погребална агенция По неофициална информация телата са на възрастни хора, които са били настанени в хосписи и след смъртта си е трябвало да бъдат кремирани.

Христо Кръстев, прокурор в Софийска градска прокуратура съобщи, че СГП води разследване за отвличане, на столичен бизнесмен, чийто бизнес е свързан с търговия на криптовалута. За това престъпление се предвижда наказание между 3 и 10 години лишаване от свобода.

Вчера са извършени разпити на свидетели. Разследването е докладвано от разследващ полицай от 6 РУ на дежурен прокурор в СГП. Поискано е разрешение за трафични данни от страна на мобилните оператори относно местонахождението на лицето.

В момента се установява къде за последно е включен от клетката мобилният телефон на отвлечения. Установява се дали лицето наистина е отвлечено. Има подаден сигнал от неговата сестра, която два дни не може да се свърже с него. Няма обаче категорични доказателства дали бизнесменът е отвлечен.

Имало е лице, което е посетило дома в обедните часове на 23 май. Повече факти и обстоятелства от прокуратурата и СДВР по случая не дадоха.

Banner 468 x 60 px