Бащата и братът на Йомов се предадоха в полицията

По неофициална информация братът и бащата на футболиста от ЦСКА Георги Йомов са се предали в СДВР във вторник следобед. Те се издирваха след стрелбата на бензиностанция на Околовръстното шосе в столицата.

При нападението бяха ранени двама души. Йомов е задържан.

Пред униформените той казал, че снощи на бензиностанцията между него и брат му и непознати за тях хора възникнал конфликт.

По-късно в разправията се включил и баща му, който стрелял. В първите часове след стрелбата играчът на "армейците" заяви пред сайта на ЦСКА, че не е замесен в престъплението и е вкъщи, жив и здрав.

По-късно обаче стана ясно, че е присъствал на екшъна. Дали ще бъде обвинен и дали арестът му ще бъде удължен, още не е ясно. След инцидента на място е отишла и приятелката на футболиста - поп фолк певицата Ариа. Тя е трябвало да прибере колата на Йомов.

По-късно в социалните мрежи Ариа написа, че не е свидетел на случилото се.

"Във връзка с инцидента от снощи се включвам да заявя, че нямам нищо общо и не съм присъствала на случилото се... Много моля да се не спекулира с името ми", написа поп фолк певицата Мария Цветкова в профила си в Instagram.

При екшъна са ранени двама души. Те бяха приети във ВМА. От болницата заявиха, че единият от пострадалите - мъж на 36 години, е приет с огнестрелни рани в двете бедра. Опериран е по спешност и в момента е под лекарско наблюдение в болницата - в стабилно състояние, без опасност за живота. Другият мъж - на 26 години, е приет с огнестрелна рана в единия крак, обработена веднага от лекарите. Пациентът е бил изписан по негово желание.

Banner 468 x 60 px