В Пловдив започва делото срещу Рангел Бизюрев, обвинен за убийството на Димитър Малинов в Цалапица. Подсъдимият бе издирван в продължение на 8 месеца и заловен с помощта на чуждестранните служби в Дания.

По време на процеса срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови, обвинени в укривателство на тежкото престъпление, Бизюрев призна, че сам е нанесъл 4 удара в тялото на Митко. След това с помощта на братята заровили тялото на младежа.

Днес на разпоредителното първо съдебно заседание ще стане ясно дали Рангел Бизюрев ще поиска съкратено следствие като признае всички факти, събрани до момента от прокуратурата.

Очаква се майката на убития Димитър да поиска да се конституира като частен обвинител и да предяви допълнителни претенции по процеса. Преди заседанието на съда близки и приятели на Димитър Малинов отново ще се съберат на протест с настояване за справедливост.

banner

След дни се навършва точно една година от убийството в Цалапица, което прикова общественото внимание.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space