Окръжната прокуратура във Велико Търново повдигна обвинение на 17-годишния младеж, предизвикал катастрофата, при която загинаха двама братя на пътя София-Варна.

Ученикът няма шофьорска книжка, а автомобилът е бил на родителите му.

Инцидентът стана на пътя София-Варна край село Кесарево.

Тежката катастрофа взе живота на таксиметров шофьор и брат му. 17-годишното момче е в болница, със счупени крака, под полицейска охрана.

banner

Автотехническа експертиза ще доказва с каква скорост се е движил автомобилът му.

„В случай, че бъдат събрани достатъчно доказателства, че автомобилът е бил предоставен съзнателно от неговите родители, тъй като и двамата са съсобственици на автомобил, ще бъде обсъдена възможност за повдигане на обвинение на всеки едни от тях, като помагачи, т.е. като лица предоставили МПС-то, с което е извършено престъпление. Наказанието на извършителя е до пет години лишаване от свобода”, заяви наблюдаващият прокурор Даниела Харитонова, предава Нова.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space