Потушени са общо 149 пожара в страната през изминалото денонощие. Пострадали са двама души, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) – МВР.

Пожарникарите са реагирали на 196 сигнала за произшествия.

Преки материални щети има при 21 пожара, от които шест – в жилищни сгради, един – в промишлени сгради, два – в спомагателни, временни или паянтови постройки, четири – в транспортни средства, един – в горски масиви, четири – в селското стопанство, един – в съоръжения на открито. Извършени са 42 спасителни дейности и помощни операции, от които 14 при катастрофи в транспортни средства.

Регистрирани са пет лъжливи повиквания.

banner

Вчера в 11:34 ч. в Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) в Сливен е съобщено за пожар в офис в града. Пострадала е жена на 61 г., с леки изгаряния, която след преглед е изписана.

В 19:42 ч. в РДПБЗН – Сливен е съобщено за пожар в къща в гр. Твърдица. Пострадал е мъж на 47 г., с леки изгаряния, който след преглед е изписан.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space