Никой не му е дал колата, сам си я е взел.

Това обявиха пред Нова ТВ бабата и дядото на ученика, който помете таксиметров автомобил и уби двама човека край великотърновското село Кесарево, община Стражица.

„Влюбил се в едно момиче, което живее в еленските села. За това е фалът. Как се е стигнало да пътува в Кесарево не знам. Взел е колата без да пита никой и тръгна. Като станахме към 4:30 ч., него и колата ги нямаше. Автомобилът е на баща му“, посочи дядото.

„Счупени са му краката. На 17 години е, няма книжка. Колата е на баща му. Всичко е било заключено. Разбрахме сутринта. Не сме го чували преди това, нямаше изобщо да му позволим да тръгне“, проплака дядото. По думите му момчето е отличникът на класа в СПТУ.

banner

Тежката катастрофа край великотърновското село Кесарево завърши с двама загинали, а във Велико Търново таксиметрови шофьори организираха спонтанен протест.

В таксиметрова кола пътували 66-годишният шофьор и брат му, които отивали за риба, когато върху тях връхлетял мощен автомобил. Водачът му е 17-годишен и без книжка. Двамата братя загинали на място, а младежът е откаран във великотърновската болница със счупени крайници. Непълнолетният шофьор е привлечен като обвиняем, задържан е за 48 часа, намира се под охрана в лечебното заведение във Велико Търново.

Предстои разследване на случая.

Ако се докаже, че някой от родителите е предоставил съзнателно автомобила на сина си, го грози повдигане на обвинение като съучастник. „Мярката „Задържане под стража” е за срок до 48 часа. Тя е по-ниска от обичайното, защото лицето е непълнолетно. От здравословното му състояние зависи дали тя ще се гледа в съда, или в болничното заведение”, посочи наблюдаващият прокурор Даниела Харитонова.

Обвинението разпитва свидетели, но издирва и още. Назначени са експертизи. Авто-техническа ще доказва с каква скорост се е движил 17-годишният шофьор.blic

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space