Пловдивският окръжен съд в процедура, протекла по реда на съкратеното съдебно следствие, наложи на подсъдимия по НОХД№1056/2024 г. С. Р. наказание в размер на 7 години и 4 месеца лишаване от свобода, които да изтърпи при първоначален строг режим.
Подсъдимият С. Р. призна изцяло фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт. Размерът на така наложеното наказание от 7 години и 4 месеца лишаване от свобода е определен след редуцирането на наказанието от 11 години лишаване от свобода с 1/3, съгласно чл. 58а ал.1 от НК.

Подсъдимият С. Р. бе признат за виновен в това, че на 26.10.2023 г. в гр. Пловдив е направил опит умишлено да умъртви другиго – В. Р./негов брат/, като макар и да е довършил изпълнителното деяние, не са настъпили предвидените в закона и искани от него общественоопасни последици – престъпление по чл. 115 вр. чл. 18 ал.1 пр.2 от НК.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

 

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space