Голям пожар е избухнал край бургаския квартал „Банево“. Горят около 100 дка сухи треви и храсти. Огънят е избухнал около 12:30 часа.

На терен са 4 противопожарни автомобила с 15 огнеборци. Овладяването на пожара е силно затруднено поради силния вятър, който сменя посоката си.

От пресцентъра на Община Бургас информираха, че са предоставени четири водоноски и трактори, за да се подпомогне работата на огнеборците. С тракторите ще бъдат изорани просеки, за да се спре настъпването на огъня към населени места.

На място за координиране на действията на институциите са министърът на околната среда и водите в служебния кабинет Петър Димитров, кметът на Бургас Димитър Николов и заместник областният управител на областта Владимир Крумов.

banner

По разпореждане на министъра в района на квартал „Банево“ ще бъде разположена мобилна станция на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите, за да извърши замервания на въздуха.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space