Над 6200 административни санкции за нарушители на пътя на територията на областната дирекция на МВР
Резултатите са обобщени от проведени масирани полицейски проверки в периода 14 – 27 юни
Екипи на сектор „Пътна полиция“ и тринадесетте районни управления продължават да осъществяват регулярен контрол за спазване на правилата за движение и недопускане на сериозни нарушения по пътната мрежа в Пловдив и областта. В изпълнение на планираните превантивни мерки, за времето от 14 до 27 юли, служителите са проверили 20469 МПС и 17202 лица. Документирани са 11393 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които има издадени 942 акта и 5288 фишове. Допълнително с електронни фишове са глобени 6133 водачи, чийто автомобили били засечени от полицейските камери да се движат със скорост над допустимата.
Общо 38 души са заловени пияни зад волана, други 11 – под въздействие на наркотици, а отказ да бъдат изпробвани с технически средства са направили 10.

Образуваните бързи производства за шофиране след употреба на алкохол или наркотични вещества са 24, като на 10 извършители са иззети автомобилите.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space