Два сигнала за проявена жестокост към гръбначни животни са регистрирани вчера в полицията в Пловдив. В Първо РУ потърсил помощ стопанин, който открил отровено домашното си куче в двор в квартал „Беломорски“. При извършения оглед на местопроизшествието служителите иззели веществени доказателства, а като заподозрян за умишлено причинената смърт на животното бил задържан 66-годишен пловдивчанин.

Работата по документиране на образуваното досъдебно производство за престъпление по чл. 325б, ал. 1 от НК продължава под наблюдение на районната прокуратура.

Същия ден активни действия за установяване на неизвестен извършител на друга подобна нехуманна постъпка предприели криминалисти от Трето РУ. Разследването е по сигнал за простреляна смъртоносно котка в зоната на жилищен комплекс на бул. „Дунав“.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space