Общо 155 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, една жена е пострадала, съобщиха от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР, на сайта си. Информацията е актуална към 6:00 ч. тази сутрин.

Пожарникарите са реагирали на 199 сигнала за произшествия.

С преки материални щети са възникнали 34 пожара, от които осем са в жилищни сгради, два – в промишлени, два – в спомагателни, временни или паянтови постройки, и девет – в транспортни средства. Без нанесени материални щети са 121 пожара, от които 74 са в сухи треви, горска постеля и храсти, един – в стърнища, и 41 – в отпадъци.

Извършени са 33 спасителни дейности и помощни операции, от които седем – при катастрофи в транспортни средства, и 23 – за техническа помощ. Регистрирани са и 11 лъжливи повиквания.

banner

Вчера в 16:28 ч. в пожарната в Стара Загора е получено съобщение за пожар в апартамент в града. На място е изпратен екип на пожарната. При инцидента е пострадала жена на 70 години, която е обгазена.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space