Възрастна жена е измамена с 8000 лева от телефонни измамници в Хасково, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР.

Сигналът за измамата е подаден от 90–годишната жена вчера в 14:30 часа на спешния телефон. Измамената разказала на полицаите, че около 10:00 часа е получила обаждане на стационарния си телефон, а впоследствие е позвънено и на мобилния й телефон от мъж, който й се представил за лекар. Измамният доктор приложил схемата „пострадал роднина“, за да въведе в заблуждение жертвата си. Гласът съобщил на възрастната жена, че дъщеря й е пострадала и са необходими средства за лечението й. Без да се усъмни жената последвала указанията, които й били дадени, и предала на входната врата на дома си на улица „Булаир“ 8000 лева на напълно непознато за нея лице.

Когато часове по-късно осъзнала измамата, подала сигнал в полицейското управление.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space