Потушени са 131 пожара през изминалото денонощие, съобщиха от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) на сайта си. Данните са към 6:00 ч. тази сутрин. Пожарникарите са реагирали на 165 сигнала за произшествия.

С преки материални щети са възникнали 29 пожара, от които: пет в жилищни сгради, един в промишлена сграда, пет в спомагателни, временни или паянтови постройки, седем в транспортни средства и четири в селското стопанство.

Без нанесени материални щети са възникнали 102 пожара, от които: 56 в сухи треви, горска постеля и храсти, три в стърнища и 39 в отпадъци.

Извършени са 32 спасителни дейности и помощни операции, от които: три при катастрофи в транспортни средства, един при битови или промишлени инциденти и 28 за техническа помощ.

banner

Лъжливите повиквания са две. При пожарите няма загинали и пострадали.

Вчера в 19:01 часа е получен сигнал за задимяване в новострояща се метростанция, намираща се на бул. „Владимир Вазов“. Изпратени са два екипа на пожарната. При пристигане на място е установено, че има силно задимяване и горене на кабелни трасета в станцията. След спиране на електроподаването екипите са погасили пожара. Унищожени са около 60 линейни метра от трасето.

Вчера в 20:03 часа в пожарната в Шумен е съобщено за пожар във вагон на товарен влак на ж.п. гара Каспичан. При пристигане на място екипът е установил, че гори дървеното дюшеме на част от вагона.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space