Задържаха 350 кг марихуана в камион в Нови Искър. Наркотикът бил опакован във вакуумирани пликове, разположени в общо 44 кашона.

Фотохромна технология блокира до 100% от врeдните слънчеви лъчиtvboutique.bg
„През вчерашния ден органите на ГДНП-МВР са извършили действия по неотложност във връзка с открит камион с 350 кг марихуана, опакована във вакуумирани пликове, разположени в общо 44 кашона”, каза заместник градският прокурор на София Десислава Петрова. „Няма обвиняем, защото не са събрани достатъчно доказателства. Следва комплексно разследване”, добави тя, предава Nova.

„Камионът е преминал дълъг маршрут – няколко държавни граници, но е бил наблюдаван, за да се установи крайната му цел”, уточни Петрова.

„Преди малко повече от месец е забелязана транспортна фирма със съмнителни превози. Извършена е проверка на един от автомобилите на тази фирма”, обяви и.ф. главен секретар на МВР Димитър Кангалджиев.

banner

По думите на директора ГДНП Атанас Илков фирмата внасяла наркотични вещества за България от Европа. В случая камионът е пътувал за Испания. „Благодарение на бързите и адекватни дейности на екипа, шофьорът е задържан за разпит. Той е и собственик на превозното средство”, отбеляза Илков.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space