Столичната полиция е арестувала двама участници в телефонна измама на 20 и 21 години, съобщиха от пресцентъра на МВР. Те убедили мъж да хвърли през терасата на апартамента си кутия с 36 хиляди лева.

Работата по случая започнала, след като вчера следобед мъж потърсил помощ в Девето районно управление. Той обяснил как същия ден получил обаждане по телефона от непознат, представил се за разследващ полицай. По време на разговора мнимият полицай го убедил да помогне в акцията за залавяне на измамници. Последвало и изискването да предостави наличните си средства, които впоследствие ще му бъдат възстановени и човекът се съгласил. Малко след като хвърлил парите през балкона, мъжът осъзнал, че е измамен и сигнализирал органите на реда.

Изяснява се участието на двамата задържани към аналогично престъпление за над 25 хиляди лева, както и към измама за над 250 хиляди лева. Образувано е досъдебно производство, уведомена е прокуратурата, посочва БТА.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space