Двама души са се удавили в морето през уикенда. И двата случая са от събота – 15 юни, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Около 12:40 ч. в Районно управление – Приморско е получено съобщение за удавена жена в неохраняемата зона на южния плаж в Китен. Инцидентът е станал в района на къмпинг „Китен“ на около 100 м. от р. Караагач. Там е открито тялото на 40-годишна жена от Сливен.

Вторият случай е в Приморско. Около 17:10 ч. в местното полицейско управление е подаден сигнал за удавен мъж в неохраняемата част на северния плаж. Установено е, че това е 52-годишен чешки гражданин. Пристигнал е в България предходния ден, заедно със съпругата и двамата си сина. Тялото на мъжа е откарано за аутопсия в отделение „Съдебна медицина“ към Университетската многопрофилна болница за активно лечение– Бургас.

И по двата случая са образувани досъдебни производства.

banner

Според спасители, статистиката сочи, че голям процент от удаванията в морето са в неохраняеми зони, там, където няма никой, който да помогне. Те апелират да не се пренебрегва бурното море, а туристите да посещават охраняеми ивици.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space