Общо 75 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, двама души са пострадали, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Данните са към 6:00 часа тази сутрин. Пожарникарите са реагирали за 117 сигнала за произшествия.

С преки материални щети са възникнали 21 пожара, от които: 10 в жилищни сгради, един в промишлена сграда; три в спомагателни, временни или паянтови постройки; три в транспортни средства, един в селското стопанство; един в съоръжения на открито и два в други. Без нанесени материални щети са възникнали 54 пожара, от които: 21 в сухи треви, горска постеля и храсти и 24 в отпадъци и девет други. Извършени са 37 спасителни дейности и помощни операции, от които: три при катастрофи в транспортни средства. Лъжливите повиквания са пет.

На 15 юни в ОЦ към РДПБЗН – Бургас е получено съобщение за пожар в кухнята на хотел „ Св. Пантелеймон“, където е пострадал мъж на 35 години.

В ОЦ към РДПБЗН – Хасково е получено съобщение за пожар в гараж. Произшествието е ликвидирано от 2 ПА от РСПБЗН – Хасково, а при него е пострадал мъж на 42 години.

banner

Сигнал за пожар в София е получен вчера в 16:55 часа. На място са изпратени шест противопожарни автомобила, които са установили, че гори склад. Няма пострадали хора.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space