Общо 45 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, един човек е загинал, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Данните са към 6:00 часа тази сутрин. Пожарникарите са реагирали за 187 сигнала за произшествия.

С преки материални щети са възникнали 14 пожара, от които: осем в жилищни сгради, два в спомагателни, временни или паянтови постройки и три в транспортни средства. Без нанесени материални щети са възникнали 31 пожара, от които: 13 в сухи треви, горска постеля и храсти и 17 в отпадъци. Извършени са 138 спасителни дейности и помощни операции, от които: девет при катастрофи в транспортни средства. Лъжливите повиквания са четири.

Вчера в 16:33 часа в пожарната във Враца е получен сигнал за пожар в къща в мездренското село Лик. Мъж на 91 години е загинал.

На 14 юни в 09:13 часа е получен сигнал за изтичане на газ в град Костинброд. Жена на 81 години е пострадала.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space