От 7 на 5 години затвор намали Върховният касационен съд присъдата на шофьор без книжка, убил млада жена на пътя. При инцидента освен смъртта на 15-годишната Нанси, средни телесни повреди е получил друг спътник – 20-годишният Леонардо. Пострадал е и самият водач Росен, който бил със шест счупени прешлена.

Делото е образувано по жалби на подсъдимия и частните обвинители, които оспорват присъда на ВАС, който е постановил наказание от 7 години зад решетките.

Инцидентът става през 2020 година. 20-годишният тогава Росен Радоев не притежавал свидетелство за управление на МПС. Въпреки това на 5 август в с. Баница, област Враца, той взел да кара колата на брат си без неговото знание.

В центъра на селото обвиняемият качил в колата трима свои приятели и потеглил към бензиностанция. След зареждане с гориво, навлизайки в участъка преди входа на с. Баница, той натиснал рязко педала на газта и увеличил скоростта на движение на автомобила до 122 км/ч.

banner

Излизайки от ляв завой, при мокро пътно платно, управляваният от Росен автомобил загубил сцепление на гумите с асфалта и колата продължила движението си неконтролируемо, преминавайки по диагонал лентата за насрещно движение. Каскадата продължава с удар в ствола на крайпътно дърво. Вследствие на сблъсъка се откъснало предното ляво колело на автомобила заедно с окачването.

След това автомобилът минава през отводнителната канавка и се преобръща по таван. Свидетел на пътния инцидент подал незабавно сигнал на телефон 112. Пристигналият на място екип на спешна помощ констатирал смъртта на 15-годишната Нанси.
Леонардо пък бил транспортиран за лечение в болница.

Сред мотивите на ВКС за намалената присъда е, че спътниците на шофьора са се качили доброволно в колата, въпреки, че са знаели, че няма книжка. Също така те не са сложили предпазни колани по време на пътуването.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space