Автобус, движещ се от Добрич към Копривщица, е катастрофирал в района на село Пъдарино, oбласт Търговище. Инцидентът е станал около 12.00 часа днес.

По информация на полицията автобусът е самокатастрофирал. В него са се возили 36 деца, като всички вече са прегледани в Многопрофилната болница за активно лечение в Търговище.

От там информираха, че няма деца с тежки травми и наранявания, а само такива с леки охлузвания и драскотини. Един аниматор е бил затиснат между седалките и е със счупвания на долната част на краката. Една учителка е с прорезна рана.

Пострадало е 16-годишно момче. Младежът вероятно е бил аниматор на учениците. Причините за инцидента се изясняват, каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов:

banner

„Автобусът е самокатострофирал по неизяснени до момента причини. Всички деца са изведени, няма пострадали между тях, само и единствено има едно момче, което е на 16 години. Оказана му е нужната помощ. В момента уточняваме какво точно е било това момче, тъй като твърдят, че е бил аниматор, който е занимават децата в автобуса. Но все пак то е на 16 години. Ние сме уведомили Инспекцията по труда, за да видим какъв точно е този човек“, посочи министър Стоянов.

От Регионалното управление на образованието – Добрич посочиха, че децата са шестокласници от училище „Любен Каравелов“. Екскурзията е преустановена и всички деца ще бъдат върнати обратно в Добрич.
Автобусът е управляван от 69 годишен мъж. Пробата му за алкохол е отрицателна, предаде bnr.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space