Служители от пловдивския отдел „Икономическа полиция“ установиха нерегламентиран достъп до компютърната система на голяма компания в България
11 юни 2024
При разследването, проведено под наблюдение на Окръжна прокуратура, са задържани двама младежи
До успешната реализация се стигнало след усилена работа, започнала в отдел „Икономическа полиция“ при ОДМВР – Пловдив по сигнал от водеща българска компания за търговия с течни горива. Според предварителната информация, от месец май насам техни редовни клиенти били ощетени чрез източване на клубните им карти за ползване на бонус точки при зареждане на автомобил или покупка на определени стоки. В резултат на задълбочено разследване и активни професионални действия служителите установили, че компютърната база данни на дружеството е станала обект на нерегламентиран достъп от страна на младеж от софийска област. Потребителските имена с преодолените пароли той предоставил на приятел, който си направил електронни карти през мобилното приложение на търговската верига и започнал да пазарува в обектите й за дребни суми.
След доклад на материалите в Окръжна прокуратура – Пловдив, по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 319б, ал. 3 от НК, а като обвиняем е привлечен младежът, осъществил неправомерния достъп до информационната система.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space