С постановление от 9 юни 2024 г. на водещия разследването орган, лицето Б.И., на 26 г., е бил привлечен като обвиняем, за това че на 8 юни 2024 г. в с. Куртово Конаре обл. Пловдив, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. По своето съдържание деянието се отличава с изключителна дързост и е съпроводено със съпротива срещу орган на властта – полицейски служител към РУ гр. Стамболийски при ОД на МВР – Пловдив. Престъплението е квалифицирано по чл. 325 ал.2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че на 8 юни 2024 г., вечерта, между две групи жители на с. Куртово Конаре, обл. Пловдив, възникнал спор по повод пусната висока музика. На мястото се събрали между 30 и 40 жители на селото. Те започнали да се обиждат и да си хвърлят камъни. Един от тях уцелил Б.И. На място пристигналите полицейски служители, които застанали между двете групи, и се опитали да потушат скандала. През това време Б.И. се прибрал до дома си, взел моторна резачка, задействал я и тръгнал с нея срещу насъбралите се хора, викайки им обидни и заканителни изрази. Независимо от отправените неколкократно разпореждания от полицейските служители да спре моторната резачка и да я остави на земята, той не се подчинил. Напротив – приближавал към полицейски служител и групата от граждани зад него, държейки работещата моторна резачка. Поради тази причина на два пъти полицаят възпроизвел във въздуха изстрели със стоп патрони. Едва на втория път Б.И. спрял и оставил моторната резачка, след което тръгнал да се прибира и е бил задържан по реда на Закона за МВР.

Обвиняемият Б.И. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Пловдив. Действията по разследването продължават и към настоящия момент.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space