Проведена е специализирана операция в София, Стара Загора, Варна, Бургас. ГДБОП е установила и неутрализирала група, която е държала с цел разпространение канабис (над 12 кг), метаамфетамин (2,3 кг) и кокаин (30 грама). Приблизителната стойност на задържаното количество дрога е около 400 000 лева. Това заявиха на брифинг от прокуратурата.

Според заместник-директора на ГДБОП Боян Раев спецакцията е била по спешност и на няколко места едновременно. „Действията трябваше да бъдат извършени по едно и също време, защото са били договорени доверителни сделки в Стара Загора, Варна и Бургас. Всички договорки са тръгнали именно от Бургас. Задържани за 24 часа бяха пет лица, три са с постоянни мерки. Двама се издирват“, обясни той.

Само един от задържаните е осъждан. За тайници за укритие на дрогата е ползвана дупка в дома на единия на единия от задържаните, както и стар автомобил, паркиран на публично място.

От своя страна комисар Ради Пенев – началник отдел на ГДБОП-Бургас, обясни, че комуникацията между участниците е вървяла основно през мобилни приложения и личен контакт. „Лицето, което е извършвало срещи с цел наркотрафик, е пътувало със семейството си – жена си и 3-годишното си дете. Това му служи за алиби при проверка. Мъжът е от Бургас. В два тайника, пригодени за укриване на наркотици, са открити различен вид дрога. Групата се е снабдявала от различни места, някои от наркотиците са влизали от ЕС, а една от дейностите, които са искали да осъществят, е износ към съседни държави“, разкри той.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space